Dampopen folie
Een dampopen folie, ook wel een dampdoorlatende folie genoemd geeft vocht de gelegenheid om vanuit de constructie naar buiten toe te verdampen. Door deze werking wordt zowel uw constructie als isolatiemateriaal beschermd tegen condensatie. Een dampopen folie is vaak waterdicht (waterkerend) om zo water van buitenaf tegen te houden. Bekijk hieronder ons complete assortiment dampopen folies.
Waarom een dampopen folie:
Een dampopen folie wordt aan de koude kant toegepast en bevindt zich tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal. Een dampopen folie geeft vocht de gelegenheid om vanuit de constructie en isolatiemateriaal naar buiten toe te verdampen. Door deze waterkerende functie blijft uw constructie en isolatiemateriaal optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld houtrot en beschimmeling van het materiaal.
Toepassen van een dampopen folie:
Een dampopen folie wordt voornamelijk toegepast in daken en gevels. Dampopen folies worden toegepast op de koude kant. Bij een dak is dit tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal. Bij een gevel plaatst u de dampopen folie op uw isolatiemateriaal en laat u een luchtspouw van 20mm tussen de folie en uw buitenmuur over. Sinds het bouwbesluit van 2011 moet worden opgelet met welk soort folie u uw dak verwerkt. Een dampopen dakfolie mag namelijk niet microgeperforeerd zijn. Als dit wel het geval is resulteert dit in een beperkt waterdichte folie en beschermd het uw constructie en isolatiemateriaal niet optimaal tegen water en vocht.
Het verwerken van Dampopen folie in 6 stappen:
- Rol de folie uit en snij de folie op de juiste afmeting.
- Zorg dat de tekst van de folie aan de buitenzijde goed leesbaar is.
- Niet of lijm de folie vast op de constructie.
- De naden moeten een overlap hebben van minimaal 10 cm en maximaal 20 cm.
- Plak de naden af met de geadviseerde tape die bij het product benoemd is.
- Werk uw constructie af.
Heeft u vragen over dampopen folie of de verwerking hiervan? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.